Familierecht
21/10/2022
Live
Evy Van Remoortel
2u

Het hoorrecht van het kind bij echtscheidingsprocedures: hoe hard worden ze gehoord?

Vandaag bestaan er verschillende meningen over de procespositie van een minderjarige in – onder andere – echtscheidingsprocedures en waar een beslissing moet worden genomen over hun verblijfsregeling. Dat ziet zich vertaald binnen de rechtspraak en rechtsleer.
 
In dit seminarie zal de focus liggen op de volgende elementen:
  • Een definitie van de positie van de minderjarige binnen een procedure voor de Familierechtbank;
  • Een overzicht van rechtspraak van verschillende familierechtbanken en hoven (met een focus op regio’s) waarin het verschil in benadering wordt benadrukt;
  • Tips and tricks om het belang van het kind op de best mogelijke manier te waarborgen, gelet op het moeilijke evenwicht wat rechters dienen te maken.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Evy Van Remoortel

In 2017 behaalde Evy Van Remoortel haar Master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen.

Tijdens haar opleiding specialiseerde zij zich in het privaatrecht, ondernemingsrecht en burgerlijk recht.

Evy Van Remoortel vatte haar stage aan onder begeleiding van stagemeester Claudia Van de Velde. Tijdens haar stage verdiepte zij zich in alle aspecten van het recht en de advocatuur.

In haar eerste stagejaar nam ze deel aan de pleitwedstrijd ridder René Victor van de Antwerpse jonge balie. Ze werd laureaat en won de prestigieuze prijs ‘Herman De Winter’. Bovendien mocht ze de Antwerpse balie vertegenwoordigen op het Vlaams Pleitjuweel.

Na haar stage behaalde Evy Van Remoortel een Master na Master in het Notariaat aan de Vrije Universiteit van Brussel en specialiseerde zij zich vooral in dossiers in het personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht. Zij treedt tevens op als erkend bemiddelaar in familiale zaken.

Daarnaast volgde Evy Van Remoortel de Bijzondere Opleiding tot Jeugdadvocaat georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies. Zij treedt sinds 2021 ook op als jeugdadvocaat. 

Accreditatie

OVB:C-2022-51 erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be