Handels- en economisch recht
24/01/2020
Ines Vandevelde, Jan Van Gysegem
13:30 tot 17:30
Drongen

Het bestuur binnen het nieuwe WVV

 Volgende punten worden onder de loep genomen:

  • Het bestuur/ bestuursmodellen in NV en BV
  • Vertegenwoordigingsbevoegdheid in NV en BV
  • Zelfstandig statuut van de vennootschapsmandataris
  • Ontslagbescherming voor vennootschapsmandatarissen           
  • Woonplaatskeuze voor bestuurders      
  • Belangenconflictregeling           
  • Wijzigingen inzake vaste vertegenwoordiger van de rechtspersoon        
  • Schriftelijke besluitvorming       
  • Beperking van de bestuurdersaansprakelijkheid
  • Publicatieformaliteiten nav wijziging van mandaten


Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Ines Vandevelde

Ines specialiseert zich in het brede handels- en vennootschapsrecht.

Zij adviseert cliënten op zeer regelmatige basis over handels- en dienstverleningsovereenkomsten, zoals distributie-, concessie-, handelsagentuur-, franchise- management en consultancyovereenkomsten. Ines legt zich eveneens toe op uiteenlopende aspecten van het vennootschapsrecht, zowel wat betreft adviezen, als analyses en geschillen. Zij beschikt tevens over een kennis van de wetgeving rond (oneerlijke) marktpraktijken en beslagrecht.

Naast adviesverlening, staat zij cliënten bij in gerechtelijke en arbitrage procedures.

Zij is sedert 2013 als praktijkassistente werkzaam aan de Universiteit van Gent en doceert de praktische vaardigheden bij het vak handelsrecht. Ines is medeauteur van een bijdrage over de beëindiging van de concessieovereenkomst die gepubliceerd werd in het Tijdschrift voor Privaatrecht.

In juni 2013 behaalde Ines haar diploma aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding. Zij behaalde voordien haar diploma master in de Criminologische Wetenschappen. In 2018 behaalde zij een postgraduaat Data Protection Officer aan de Howest.

In 2013, startte Ines haar carrière als advocaat aan de balie van Kortrijk. In 2018 vervoegde zij het kantoor Claeys & Engels als medewerkster.

Jan Van Gysegem

Jan adviseert over aanvullende pensioenen en vennootschaps- en verbintenisrechtelijke aspecten van human resources. In dat kader legt hij zich in het bijzonder toe op vragen van corporate en pension fund governance. Hij adviseert regelmatig over remuneratie van directieleden (onder meer optie-, aandelen- en andere LTI-plannen). Jan staat cliënten ook bij in outsourcing of verkooptransacties. Hij pleit in gerechtelijke procedures en arbitrages in deze domeinen.

Jan is een stichtend lid en erevoorzitter van BePLA, "the Belgian Pension Lawyers Association" (www.bepla.be). Hij is lid van IPEBLA ("International Pensions and Employee Benefit Lawyers Association"). Jan spreekt regelmatig op seminaries in zijn praktijkdomeinen. Hij heeft tal van artikels gepubliceerd over pensioenrecht en over de "Corporate Governance Wet" van 6 april 2010.

Jan wordt als volgt vermeld in de Legal 500 EMEA 2017 editie: "Market leader Claeys & Engels handles a full range of issues for national and international companies in the private sector, and also acts for public sector bodies. Recent non-contentious work includes advising clients on large-scale restructurings, stock options and setting up pension funds. Contentious mandates included litigation arising from workplace incidents. Chris Engels, Jan Van Gysegem and Ann Witters are names to note.".

Bovendien behoort Jan ook tot de 26 Belgische experten op vlak van Labour, Employment & Benefits Law die opgelijst zijn in Who’s Who Legal: Labour & Employment 2017.

Jan studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 1989, na kandidatuurstudies aan de "Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix" in Namen. Hij behaalde in 1990 een "Master of Laws" aan de "New York University School of Law". Voordat hij Claeys & Engels als vennoot vervoegde op 1 juli 2004, was hij counsel bij het internationaal kantoor Cleary Gottlieb waar hij een brede ervaring had opgebouwd  in Belgisch en Europees ondernemings- en sociaal recht, met name in de context van bedrijfsovernames.

Hij is lid van de balies van Brussel, Gent en New York.

Accreditatie

BIBF:Erkenning in aanvraag
IAB:Erkenning in aanvraag
OVB:Erkenning in aanvraag
IBJ:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be