Deontologie
15/11/2022
Live
Jan Meerts
2u

Het beroepsgeheim bij strafrechtelijke vervolging van de advocaat en/of de cliënt

Het beroepsgeheim van de advocaat op zichzelf is complex, laat staan wat de draagwijdte ervan is wanneer de advocaat en/of zijn/haar cliënt het voorwerp uitmaken van een strafrechtelijke vervolging. Het zijn omstandigheden die vandaag vaker gebeuren.

Utopix organiseert in het najaar een opleiding die op dit onderwerp focust. Concreet vestigt de opleiding de aandacht op een herhaling van het beroepsgeheim van de advocaat, om nadien meer de focus te leggen op het beroepsgeheim in geval van huiszoekingen en beslag bij de advocaat, witwaspraktijken, beroepsmisdrijven van de advocaat, of oproeping van de advocaat als getuige.
 
Omdat de advocaat geïnformeerd moet kunnen blijven over de toepassing van het beroepsgeheim (en meer concreet in strafrechtelijke aangelegenheden waar hij en/of zijn/haar cliënt bij betrokken is/zijn), organiseert Utopix een opleiding rond dit onderwerp. De focus zal liggen op concrete praktijkvoorbeelden.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Jan Meerts

Jan Meerts is sinds 1987 advocaat in Antwerpen en maakt deel uit van het kantoor Legant Advocaten. Hij was voorzitter van de Conferentie, zetelde vele jaren in de raad van de Orde en ook als afgevaardigde in de algemene vergadering van de OVB.

Tussen 2016 en 2018 was hij stafhouder van de balie van Antwerpen. Sinds 1 september 2020 is hij bestuurder bij de OVB, bevoegd voor deontologie, tucht en regulering. Hij doceert en publiceert regelmatig, voornamelijk over deontologie.

Accreditatie

OVB:C-2022-55 erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be