Burgerlijk recht
13/12/2019
Wannes Vandenbussche
13:30 tot 17:30
Mechelen

Hervorming bewijsrecht

Op 4 april 2019 keurde het Federaal Parlement Boek 8 over Bewijs goed als onderdeel van het nieuw Burgerlijk Wetboek. Dit betekende meteen de belangrijkste hervorming van het bewijsrecht in meer dan 200 jaar. De achterliggende doelstelling was om de bewijsregels aan te passen aan de behoeften van de rechtszoekenden in de 21ste eeuw. 
In de eerste plaats voorziet Boek 8 in uniforme en hedendaagse definities van cruciale concepten (zoals de handtekening of het geschrift). Daarnaast verankeren de nieuwe regels de moderne stand van zaken. Ten derde voert Boek 8 een aantal vernieuwingen door (zoals de omkering van de bewijslast en de verhoging van de drempel voor het gereglementeerde bewijsstelsel).

Deze studienamiddag beoogt een eerste kennismaking te bieden met de wet van 13 april 2019 tot invoering van een Burgerlijk Wetboek en tot invoering van boek 8 'Bewijs' in dat Wetboek, waarvan de inwerkingtreding voorzien is op 1 november 2020.

Wannes Vandenbussche is werkzaam als advocaat aan de balie van Brussel in de Dispute Resolution Practice van Linklaters en als plaatsvervangend docent aan de KU Leuven. Zijn proefschrift ging over bewijsnood bij aansprakelijkheid uit onrechtmatige daad. Vandenbussche verdiept zich onder meer in bewijsrecht, burgerlijk procesrecht en ADR. 

Programma

00:30 - 13:30
Registratie inclusief lunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Wannes Vandenbussche


Wannes is een medewerker in de geschillenbeslechtingsgroep van Linklaters.
Hij is gespecialiseerd in binnenlandse en grensoverschrijdende geschillen en nationale en internationale arbitrage.
Zijn expertisegebieden zijn onder meer bewijs, (extra-) contractuele aansprakelijkheid, burgerlijke rechtsvordering en verzekering.
Hij is een erkende bemiddelaar bij de Belgische bemiddelingscommissie.

Wannes is licentiaat in de rechten (bachelor- en masterdiploma's) en doctor in de rechten (doctoraat) van de KU Leuven. Tijdens zijn studie voltooide hij een Erasmus-programma aan de Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Voordat hij bij Linklaters kwam, verrichtte hij postdoctoraal onderzoek als gastonderzoeker aan Yale Law School (B.A.E.F. en Fulbright fellowships).

Wannes is bestuurslid van het ‘Tijdschrift voor procesrecht en bewijsrecht / Revue de droit judiciaire et de la prevue’ en de redacteur verantwoordelijk voor de civiele procedure van ‘Nieuw Juridisch Weekblad’. In het lopende academiejaar 2018-2019 geeft hij de cursus ‘Evidence’ als vervangend docent in het masterprogramma van de KU Leuven. Hij is lid van de commissie belast met de hervorming van het Belgisch burgerlijk wetboek en draagt ​​bij aan “Boek 8: Bewijs”

Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Wannes is de auteur van het boek ‘Bewijs en onrechtmatige daad’ en verschillende artikelen over bewijsmateriaal, soorten, contracten en ADR.

Accreditatie

OVB:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Technopolis
Technologielaan
2800 Mechelen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be