logo.svg

Winkelmandje is leeg

02/10/2018

13.30u tot 17.30u

Een wandeling doorheen het nieuwe insolventierecht

Boek XX, dat in werking is getreden op 1 mei 2018, heeft de Wet van 31 januari 2009 betreffende de continuïteit van de ondernemingen (de “WCO”) en de Faillissementswet van 8 augustus 1997 samengesmolten tot één geheel, dat tegelijkertijd geïntegreerd werd in het WER. De wetgever heeft zich daarbij echter niet beperkt tot een loutere coördinatie van bestaande wetgeving: er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het insolventierecht op een aantal punten grondig te wijzigen en daarnaast werden er ook heel wat punctuele aanpassingen doorgevoerd. Bovendien bleven de wijzigingen niet beperkt tot het insolventierecht: ook op het vlak van de bestuurdersaansprakelijkheid zijn er fundamentele wijzigingen.

 

Dit seminarie neemt u mee op een wandeling doorheen Boek XX, waarbij achtereenvolgens de algemene bepalingen, de procedure van gerechtelijke reorganisatie, het faillissement en de regels met betrekking tot de bestuurdersaansprakelijkheid in geval van faillissement de revue passeren. Een uitgelezen gelegenheid om in één enkele sessie alle belangrijke wijzigingen van het insolventierecht te leren kennen !

 

De gids tijdens uw wandeling is Dominique De Marez, advocaat aan de balie te Kortrijk (Eubelius) en gastdocent aan de KULeuven, campus Brussel. Dominique treedt vaak op als advocaat in procedures van gerechtelijke reorganisatie en geeft regelmatig seminaries over de WCO en andere thema’s in verband met ondernemingen in moeilijkheden.

Programma

12:30 - 13:30

Registratie met de mogelijkheid tot het nuttigen van een lunch

13:30 - 17:00

Opleiding met een korte koffiepauze

17:00 - 17:30

Mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Dominique De Marez

Dominique spitst zich toe op het handelsrecht, waarbij het accent ligt op het insolventierecht, het vennootschapsrecht en het privaat bankrecht.

Hij is Senior Counsel sinds 2010 en werd in 2007 lid van de Kortrijkse balie, nadat hij eerder sinds 1995 actief was aan de Gentse balie.

Bekijk minder

Dominique werd licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 1995, en behaalde in 2004 aan de KU Leuven een doctoraat in de rechten met een proefschrift over de afgeleide schade van aandeelhouders van een naamloze vennootschap.

Dominique publiceert regelmatig in juridische tijdschriften en is gastdocent aan de KU Leuven (campus Brussel).

Accreditatie

BIBF: 86264 erkend voor 3,5u permanente vorming

IAB: erkenning voor 3,5 u permanente vorming in aanvraag

OVB: erkenning voor 4 standaardpunten in aanvraag

Kostprijs

185 euro excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar.

 

Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Plaats

Blue Woods Hotel

Stationsstraat 230

8540 Deerlijk

 

Het Bleu Woods hotel bevindt zich rechtover Interieur Gaverzicht en is gemakkelijk bereikbaar via de E17 Gent-Rijsel, afrit 4 Deerlijk.

  • Komende van Kortrijk, sla linksaf en volg de N36 Vichtesteenweg richting Harelbeke. Sla na 2 km linksaf naar de Stationsstraat, na 600 m bevindt het Blue Woods Hotel zich aan de rechterkant of volg de borden richting Gaverzicht.
  • Komende van Gent, sla rechtsaf en volg de N36 Vichtesteenweg richting Harelbeke. Sla na 2 km linksaf naar de Stationsstraat, na 600 m bevindt het Blue Woods Hotel zich aan de rechterkant of volg de borden richting

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm. V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel.
056-96 03 61
Fax.
056-96 03 62
Ondernemingsnummer
BE0676.421.580
Melanie Van Acker
Tel.
(+32)0468 48 90 98

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze seminaries

Vul vrijblijvend uw emailadres in en abonneer je op onze nieuwsbrief.