26/08/2022
Live
Jan Allaert, Jeffrey Declercq
2u

Deskundigenonderzoek

Een bouwgeschil vraagt in vele gevallen niet enkel om een juridische toetsing, maar ook een beoordeling van technische elementen, zoals de oorzaak en gevolgen van bouwgebreken of het bestaan en de omvang van de schade of een termijnoverschrijding. 

Maar een jurist is en blijft een jurist en is geen ingenieur of architect. Om de Rechtbank toe te laten de technische aspecten van het bouwgeschil op een correcte wijze te kunnen beoordelen, zal er vrij snel om het advies van een gerechtsdeskundige worden verzocht. Het tegensprekelijk gerechtelijk deskundigenonderzoek blijft dan ook de onderzoeksmaatregel bij uitstek in bouwzaken maar kan in verschillende vormen naar voren komen.

Tijdens het Webinar zullen Mr. Jan Allaert en Mr. Jeffrey Declercq u een globaal en actueel overzicht bieden van de bepalingen in het Gerechtelijk Wetboek met betrekking tot het deskundigenonderzoek na de wetswijzigingen van 15 mei 2007 en 30 december 2009. 

Uiteraard zal er bijzondere aandacht worden besteed aan de recente rechtspraak met concrete gevallen betreffende onder meer de aanstelling van de gerechtsdeskundige, zijn persoon en opdracht, het verloop van de expertise, de onvermijdelijke kosten verbonden aan deze onderzoeksmaatregel en eventuele incidenten tijdens het verloop van het deskundigenonderzoek. 

Sprekers

Jan Allaert

Door zijn uitgesproken interesse in projectontwikkeling en bouwpromotie is Jan een echte meerwaarde in de vastgoedsector. Hij staat van bij aanvang van het bouwproject de bouwpromotor, architect, aannemer of bouwheer bij door opmaak van diverse vastgoedcontracten op maat van de klant en het project. Ook tijdens en na de realisatie van het bouwproject zorgt Jan voor de nodige bijstand zodat ieder geschil of elke discussie op de meest pragmatische en daadkrachtige manier wordt aangepakt.

Jeffrey Declercq

Met een bijzondere ervaring in het appartementsrecht verleent Jeffrey hoofdzakelijk advies en bijstand aan diverse vastgoedmakelaars, syndici en bouwbedrijven. Daarnaast legt hij zich binnen het team van Bonus Advocaten toe op het goederen- en bouwrecht.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Locatie

Webcast - studio

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be