Deontologie
15/06/2023
Live
Frédéric Dupon
2u

Deontologie: de advocaat en publiciteit

Voor de advocatuur blijft er een spanningsveld bestaan tussen de oude deontologische waarden als rechtschapenheid, kiesheid en waardigheid enerzijds en de vrijheden die gepaard gaan met de kwalificatie van advocaten als ondernemers anderzijds. Gaandeweg heeft de OVB de vrijheid van publiciteit en reclame uitgebreid, maar er liggen nog steeds beperkingen op. De advocaat moet vandaag aftoetsen wat mogelijk is en wat niet (zoals reclame op LinkedIn, deelname aan podcasts of televisiereeksen). 
 
Omdat de advocaat geïnformeerd moet kunnen blijven over wat deontologisch gezien aanvaardbaar is in termen van reclame en publiciteit, organiseert Utopix een opleiding rond dit onderwerp, waarbij de principes en zijn uitzonderingen worden toegelicht, wat het standpunt is van het Hof van Justitie, de OVB en stafhouders aan de hand van concrete voorbeelden.

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Frédéric Dupon

Frédéric Dupon is onze specialist in burgerlijk recht en handels- en economisch recht bij Agio Law. Frédéric behaalde drie masterdiploma’s: oude geschiedenis, internationale betrekkingen en rechten. Hij was gedurende 6 jaar mandaatassistent aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen. Hij is nog steeds navorser aan deze Rechtsfaculteit en bereidt een proefschrift voor over de aard van de rechtsregel in het burgerlijk procesrecht. Hij is tevens auteur van diverse publicaties.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-653: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be