Familierecht
21/06/2023
Live
Elisabeth Alofs, Anne-Sophie Vandenbosch
3u

De vereffening en verdeling bij echtscheidingsprocedures: een update anno 2023

In dit webinar geven de sprekers een interessante en meest recente update binnen de V&V in geval van echtscheiding met een focus op rechtspraak. Dit onderwerp niet alleen essentieel voor het notariaat, maar ook voor advocaten die dossiers van dergelijke aard behandelen.

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Sprekers

Elisabeth Alofs

Elisabeth Alofs is voltijds hoofddocent aan de Vrije Universiteit Brussel waar zij het familie- en familiaalvermogensrecht doceert in de Bachelor en de Master Rechten en in de Master na Master Notariaat. Zij is tevens directeur en opleidingsraadvoorzitter van de Master na Master Notariaat, en voorzitter van de Vakgroep Privaat- en Economisch Recht. Daarnaast is zij als post-doctoraal academisch medewerkster verbonden aan de Universiteit Antwerpen. 
Haar onderzoek situeert zich in de domeinen van het familierecht (in brede zin) en het socialezekerheidsrecht en de raakvlakken tussen beide rechtsdomeinen. In dat domein schreef zij ook haar proefschrift, getiteld: ‘Bescherming bij ontbinding van het huwelijk. Een onderzoek naar de houdbaarheid van het overlevingspensioen, het echtscheidingspensioen en de uitkering na echtscheiding.’ Naar aanleiding van haar proefschrift werd in 2014 de regeling inzake het overlevingspensioen hervormd. Zij behaalde tevens het diploma van Master na Master in het Sociaal Recht (Vrije Universiteit Brussel, grote onderscheiding). 
Zij is (stichtend) lid van de door het FWO erkende wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap ‘Rethinkin’, die tot doel heeft het familierecht te herdenken. Zij is tevens auteur van talrijke bijdragen in boeken en tijdschriften en is lid van verschillende redactieraden en wetenschappelijke comités van juridische reeksen en tijdschriften, zoals het Notarieel en Fiscaal Maandblad, het Tijdschrift voor Familierecht, het Nieuw Juridisch Weekblad en de Bibliotheek Burgerlijk Recht en Procesrecht. Tot slot is zij ondervoorzitter van de Vlaamse Juristenvereniging.

Anne-Sophie Vandenbosch

Anne-Sophie Vandenbosch behaalde in 2013 een master in de rechten aan de VUB, waarna zij zich verder toespitste op onderzoek binnen de vakgroep Privaat- en Economisch recht, afdeling privaat recht. 

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1187: erkend voor 3 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 227,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be