Vennootschapsrecht
13/11/2019
Frederik De Roo
18:30 tot 22:00
Drongen

De impact van het nieuwe WVV op fiscaal en boekhoudkundig vlak: een eerste greep uit de praktijk

Het nieuwe wetboek Vennootschappen en Verenigingen er is eindelijk! Dit nieuwe wetgevend kader staat garant voor eenvoud en flexibiliteit, maar zal voor de meeste ondernemingen pas vanaf 2020 een echte impact hebben! Zorg ervoor dat u gewapend bent!
 
Tijdens dit seminarie geven wij u graag een eenvoudige en overzichtelijke blik van de wijzigingen, hun impact en ook de opportuniteiten die zij kunnen bieden …
 
Bedoeling is om uitvoerig stil te staan bij de impact van dit nieuwe wetgevend kader op de fiscaliteit en het voeren van de boekhouding.
 
Volgende topics worden o.a. verder uitgediept:
 
  • Een overzicht van de wijzigingen
  • Waarom kiezen voor het nieuwe WVV vóór inwerkingtreding (‘opt-in’)?
  • Nieuwe rechtsvormen en schrapping van bestaande: wat met de ESV, vennootschap met sociaal oogmerk, de erkende CV en met de landbouwvennootschap die allen een bijzonder fiscaal regime genieten
  • Van werkelijke naar statutaire zetelleer en haar impact op de fiscale spelregels;
  • Boekhoudkundige verplichtingen voor vennootschappen opgericht naar buitenlands recht
  • De inkoop eigen aandelen als financieringstechniek: nu ook voor de BV en de NV;
  • De afschaffing van het kapitaalbegrip voor de BV en de CV en haar impact (kapitaalvermindering, dividenduitkering, DBI);
  • Een nieuwe notie ‘kapitaal’ in het fiscaal wetboek en haar impact op interest herkwalificatie van dividenden, niet aftrekbaarheid van interesten, etc.
  • Het financieel plan en de dubbele test bij uitkering van vermogen bij de BV en de CV
  • Overige zoals impact op voordelen in natura, vertegenwoordiging, etc.
 
Dit seminarie wordt verzorgt door Frederik De Roo, partner BDO, die vooral gekend is bij het brede publiek als een spreker die complexiteit weet om te buigen tot eenvoud. Meer dan welkom gezien de omvang en de belangrijkheid van deze topic! Hij is gastdocent op tal van Hogescholen en managementscholen en auteur van diverse boeken en artikels. Binnen BDO neemt hij de leiding op van de business line BDO tax en Legal op als managing partner en adviseert (KMO – internationaal) cliënteel als generalistisch (fiscaal) ondernemingsadviseur (rulingpraktijk, herstructuring, verloning, vastgoed, familieregelingen, etc.).
 

Programma

18:00 - 18:30
Registratie inclusief broodjes
18:30 - 22:00
Opleiding inclusief koffiepauze

Spreker

Frederik De Roo

Frederik De Roo, is Tax Partner bij BDO en gespecialiseerd in vennootschaps- en inkomstenbelastingen. Hij is de all-round adviseur voor de zelfstandigen en KMO’s en houdt zich bezig met alle vragen rond management of patrimoniumvennootschappen, structurering en financiering van (buitenlands) (bedrijfs-)vastgoed, aanvullende pensioensopbouw, overnames en herstructurering. Hij is een gewaardeerd spreker op service clubs, beroepsverenigingen en is gastdocent op Hogescholen, Universiteiten en Managementopleidingen. Hij is mede- auteur van het boek ‘Vastgoed in pocket’ en heeft recentelijk twee boeken geschreven over de managementvennootschap.

Accreditatie

BIBF:97538 Erkend voor 3,5u permanente vorming
IAB:B0560/2017-12 Erkend voor 3,5 u permanente vorming

Kostprijs & data

€ 195,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be