Burgerlijk recht
07/06/2023
Live
Stefaan Declercq, Tobe Inghelbrecht
3u

De derdenwerking binnen de praktijk: van concept tot praktische tips

In deze opleiding wordt het concept van de derdenwerking binnen het overeenkomstenrecht uit de doeken gedaan. Wat is de draagwijdte? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden? Wat is het nut van deze rechtsfiguur? Wat zijn de belangrijkste principes uit de rechtspraak? Wat met de redactie van relevante contractuele bedingen?

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Sprekers

Stefaan Declercq

Stefaan Declercq is als doctoraatsassistent verbonden aan het Instituut Verbintenissenrecht van de KU Leuven waar hij een proefschrift voorbereidt over de kennisgeving in het vermogensrecht, onder het promotorschap van Prof. Dr. Sophie Stijns. In het kader van zijn assistentschap legt hij zich ook toe op onderwijstaken, publicaties en lezingen in het brede domein van het verbintenissenrecht. Hij is tevens als tutor verbonden aan de UHasselt.
Stefaan Declercq studeerde in juni 2008 af als master in de geschiedenis, en behaalde in 2012 ook zijn rechtendiploma aan de KU Leuven. Tijdens zijn rechtenstudies ging zijn interesse vooral uit naar het privaat- en economisch recht. Zo schreef hij een meesterproef over horizontale eigendomssplitsingen in de ondergrond onder begeleiding van Prof. Dr. Vincent Sagaert. Na zijn rechtenopleiding behaalde hij nog een LL.M. aan de Universität Bayreuth in Duitsland.
Tussen 2013 en 2017 tot slot was Stefaan als advocaat werkzaam in een Brussels advocatenkantoor. Daar behandelde hij voornamelijk dossiers in het vennootschaps- en het verbintenissenrecht. De laatste twee jaren van zijn stage combineerde hij met een deeltijds mandaat als praktijkassistent aan het Instituut Goederenrecht van de KU Leuven.

Tobe Inghelbrecht

Tobe Inghelbrecht staat ondernemingen, financiële instellingen en overheden bij in een breed scala van complexe vraagstukken op het gebied van contractenrecht, handelsrecht, bankrecht en insolventierecht. Tobe heeft uitgebreide ervaring met het vertegenwoordigen van cliënten in de rechtbank en is ook bedreven in het opstellen van contracten en advieswerk. Hij is auteur van verschillende publicaties op deze specifieke rechtsgebieden.
Tobe behaalde een master in de politieke wetenschappen (2009) en een master in de rechten (2013), beide aan de Universiteit Gent. Hij is assistent aan het Instituut voor Verbintenissenrecht ( Instituut voor Verbintenissenrecht ) aan de KU Leuven sinds 2018. Tobe vervoegde het Brusselse kantoor van Stibbe in 2013. Hij voltooide het Stibbe MBA Highlights Program aan INSEAD in Fontainebleau (Frankrijk) in 2020 .

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1184: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 227,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be