Gerechtelijk recht
28/09/2023
Live
Pieter Gillaerts
2u

De declaratoire vordering: what's in a name?

Met behulp van concrete voorbeelden en toepassingen zal de spreker een overzichtelijke en vernieuwende kijk geven op de mogelijkheden en de grenzen van het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht om niet-vergoedende doelen na te streven, met name preventie en rechtshandhaving. Dit webinar analyseert daarnaast de declaratoire vordering die een belangrijke meerwaarde heeft, onder meer bij het anticiperen op bewijsmoeilijkheden en het bieden van preventieve rechtsbescherming of genoegdoening, alsook bij het faciliteren van buitengerechtelijke geschillenoplossing.

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Spreker

Pieter Gillaerts

Pieter is medewerker binnen het litigation team van Quinz. Zijn expertise omvat een brede waaier van materies die verband houden met privaatrecht en burgerlijk procesrecht, waaronder aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht, collectieve vorderingen, procesvoering en preventieve acties. 
Voor hij bij Quinz aan het werk ging, was Pieter voltijds onderzoeker Burgerlijk Procesrecht aan het Leuvense Centrum voor Publiekrecht (KU Leuven). Op 19 juni 2020 verdedigde hij met succes zijn doctoraatsthesis over de rol van de Belgische declaratoire actie in het nastreven van niet-compensatoire doelstellingen van het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht. Voor zijn proefschrift werd Pieter Gillaerts bekroond met de Driejaarlijkse Prijs voor Burgerlijk Procesrecht (2018-2019-2020), georganiseerd door de Algemene Modellenverzameling voor de Rechtspraktijk vzw (AMR). 
Pieter blijft verbonden aan het Leuvense Centrum voor Publiek Recht en het Instituut voor Verbintenissenrecht als Affiliated Senior Researcher. Hij is ook Nederlandstalig hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Belgisch Burgerlijk recht / Revue Générale de Droit Civil, en medeoprichter en redacteur van de Leuvense Blog voor Publiek Recht. 
Hij spreekt regelmatig op conferenties of seminaries en publiceert over diverse aspecten van het privaatrecht, in het bijzonder het aansprakelijkheidsrecht, en het burgerlijk procesrecht. Tijdens zijn rechtenstudies werd hij laureaat van de Jura Falconis Awards 2015. In 2019 kreeg hij de prestigieuze Ius Commune Prijs voor een bijdrage gebaseerd op een deel van zijn doctoraatsthesis. 

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-1190: erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be