Burgerlijk recht
29/03/2023
Live
Dimitri Verhoeven
2u

De constitutieve bestanddelen voor productaansprakelijkheid: waar zit de evolutie?

Utopix organiseert een opleiding rond de constitutieve bestanddelen om te spreken van productaansprakelijkheid in de zin van de Wet van 25/2/1991.

Het seminarie zal hierbij focussen belangrijke nieuwigheden:
- Situering van de materie aan de hand van concrete en recente voorbeelden uit de praktijk alsook een uiteenzetting van de Proposal for a Directive of the European Parliament and of the Council on liability for defective products (28 september 2022) en haar potentiële impact op de praktijk;
- Een bespreking van de constitutieve bestanddelen van productaansprakelijkheid (product, gebrek, schade, causaliteit, producent) en hun draagwijdte in het licht van recente rechtspraak van het Europees Hof van Justitie;
- Een uiteenzetting van de verschillende verweermiddelen tegen eventuele productaansprakelijkheid, alsook haar verjarings- en vervalregels. 

Dit webinar geeft u toegang tot uw persoonlijk webinar archief van de opleidingen waarop u inschreef. Gedurende 3 maanden heeft u vrij toegang tot de opname van de seminaries/opleidingen waarvoor u inschreef.  U kunt dus het seminarie herbekijken wanneer u wilt.

Programma

13:00 - 15:00
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Spreker

Dimitri Verhoeven

Dimitri Verhoeven behaalde zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2012. Vervolgens werkte Dimitri enkele jaren als navorser aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in juni 2017 promoveerde met een proefschrift over het onderwerp “Productveiligheid en productaansprakelijkheid”.

Hij is sinds januari 2017 ingeschreven aan de Balie Provincie Antwerpen.

Dimitri heeft het kantoor Schoups vervoegd in 2017, waar hij voornamelijk werkzaam is in de vakgebieden Privaat bouwrecht, Overheidsopdrachten & PPS en Verzekeringsrecht.

Dimitri is eveneens aan de Universiteit Antwerpen verbonden als praktijkassistent en gastprofessor, waarbij hij o.a. de module “Aansprakelijkheid en causaliteit” doceert in het Postgraduaat Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht.

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-52 erkend voor 2 punten permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 163,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be