Burgerlijk recht
19/06/2023
Live
Tom Reingraber, Kaat Declerck
1u

De bevoegdheid in het burgerlijk procesrecht in tien vragen

Het opstarten van een gerechtelijke procedure is meestal een weloverwogen beslissing waarbij men niet over één nacht ijs gaat. Eén aspect dat hierbij steevast terugkomt is de vraag naar de bevoegde rechtbank. 
Deze Q&A wil stilstaan bij de doorgaans verschillende vragen die kunnen rijzen over de bevoegdheid, niet alleen bij het opstarten van een procedure, maar ook tijdens het verdere verloop van de procedure. 
Wat met de bevoegdheid bij meerdere vorderingen ten aanzien van meerdere verweerders? Is een bevoegdheidskwestie steeds van openbare orde? Welke rol spelen de rechter en de partijen bij bevoegdheidsgeschillen? Wat zijn de gevolgen van een (onterechte) verwijzingsbeslissing door de rechter? Welke rol speelt de arrondissementsrechtbank bij bevoegdheidsgeschillen? 
Dit zijn enkele van de vragen die aan bod zullen komen tijdens het seminarie, dat de voornaamste principes nog eens op een rij zet. 

Het seminarie zal worden gegeven door Mr. Tom Reingraber en Mr. Kaat Declerck. Mr. Tom Reingraber is sinds 2012 advocaat, met een bijzondere focus op geschillenbeslechting. Hij was deeltijds assistent aan het Instituut voor Gerechtelijk Recht (KU Leuven) van 2013 tot en met 2019, en is daar op vandaag nog steeds werkzaam als vrijwillig wetenschappelijk medeweker. Daarnaast maakt hij deel uit van de deelredactie ‘gerechtelijk recht’ van het Tijdschrift van de vrederechters, en is hij tevens (co-)auteur van verschillende juridische publicaties.
Mr. Kaat Declerck is sinds 2022 advocaat, en legt zich sindsdien met veel passie toe op (alternatieve) geschillenbeslechting, in een brede waaier aan dossiers. 

Programma

13:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Tom Reingraber

Mr. Tom Reingraber is sinds 2012 advocaat, met een bijzondere focus op geschillenbeslechting. Hij was deeltijds assistent aan het Instituut voor Gerechtelijk Recht (KU Leuven) van 2013 tot en met 2019, en is daar op vandaag nog steeds werkzaam als vrijwillig wetenschappelijk medeweker. Daarnaast maakt hij deel uit van de deelredactie ‘gerechtelijk recht’ van het Tijdschrift van de vrederechters, en is hij tevens (co-)auteur van verschillende juridische publicaties.

Kaat Declerck

Mr. Kaat Declerck is sinds 2022 advocaat, en legt zich sindsdien met veel passie toe op (alternatieve) geschillenbeslechting, in een brede waaier aan dossiers. 

Accreditatie

Nationale Kamer van Notarissen:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.
OVB:C-2022-2052: erkend voor 1 punt permanente vorming.
Nationale kamer van gerechtsdeurwaarders:U was voor de volledige duur aanwezig gedurende het webinar.

Kostprijs & data

€ 90,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be