Familierecht
08/12/2022
Live
Evy Van Remoortel, Eva Vertommen
2u

Co-ouderschap anno 2022 : wat zijn de laatste toepassingen in de praktijk?

Vandaag is het fenomeen dat gescheiden ouders een verblijfsregeling moeten weten te vinden voor hun kinderen niet minder actueel dan een paar jaar geleden, integendeel. Wij vinden het vanuit een maatschappelijk perspectief en vanuit het belang van het kind belangrijk dat een ouder zijn/haar rechten kent, maar deze zeker niet misbruikt. 
 
Daarom organiseert Utopix in het najaar een opleiding rond het co-ouderschap en de verblijfsregeling en hun opvolging ervan anno 2022. Concreet ligt de focus op een overzicht van de recente rechtspraak van de familierechtbanken alsook het Hof van Cassatie en EHRM rond de contactregeling en de gevolgen bij niet-naleving ervan. Hierin willen we ook de aandacht vestigen op enkele concrete voorbeelden uit de praktijk.

Programma

12:30 - 14:30
Live uitzending met mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Evy Van Remoortel

In 2017 behaalde Evy Van Remoortel haar Master in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen.

Tijdens haar opleiding specialiseerde zij zich in het privaatrecht, ondernemingsrecht en burgerlijk recht.

Evy Van Remoortel vatte haar stage aan onder begeleiding van stagemeester Claudia Van de Velde. Tijdens haar stage verdiepte zij zich in alle aspecten van het recht en de advocatuur.

In haar eerste stagejaar nam ze deel aan de pleitwedstrijd ridder René Victor van de Antwerpse jonge balie. Ze werd laureaat en won de prestigieuze prijs ‘Herman De Winter’. Bovendien mocht ze de Antwerpse balie vertegenwoordigen op het Vlaams Pleitjuweel.

Na haar stage behaalde Evy Van Remoortel een Master na Master in het Notariaat aan de Vrije Universiteit van Brussel en specialiseerde zij zich vooral in dossiers in het personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht. Zij treedt tevens op als erkend bemiddelaar in familiale zaken.

Daarnaast volgde Evy Van Remoortel de Bijzondere Opleiding tot Jeugdadvocaat georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies. Zij treedt sinds 2021 ook op als jeugdadvocaat. 

Eva Vertommen

Eva Vertommen haalde haar diploma in de Rechten aan de KU Leuven met grote onderscheiding. Mevr. Vertommen heeft tijdens haar opleiding deelgenomen aan het Honours-programma 'Conflict en conflictbeheersing' 2015-2016 en aan het PrakSiS-programma.

Is sinds september 2017 is mevr. Vertommen voltijds assistente aan het Instituut voor Familie- en Jeugdrecht aan de KU Leuven, waar zij een doctoraat voorbereidt inzake de mogelijke maatregelen bij niet-naleving van de verblijfs- of omgangsregeling.

Accreditatie

OVB:C-2022-61 erkend voor 2 punten permanente vorming.

Kostprijs & data

€ 156,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Nadien ontvangt u per mail een factuur om de betaling uit te voeren. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 30% en voor middelgrote ondernemingen 20%.

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Legal Learning Company
Bergensesteenweg 709a
1600 St-Pieters-Leeuw
Tel. 02 321 00 06
info@utopix.be