Handels- en economisch recht
08/11/2019
Christine De Keersmaeker, Willem-Jan Cosemans
13:30 tot 17:30
Drongen

2-delige basisopleiding Intellectuele eigendomsrechten

Hoe kunnen intellectuele eigendomsrechten van waarde zijn voor uw onderneming? Ontdek er alles over tijdens onze basisopleiding intellectuele eigendomsrechten.

Deze opleiding gaat door op 08 en 22 november
 
De sprekers zullen voor u een helder overzicht geven van alle mogelijke intellectuele eigendomsrechten, met name auteursrechten, naburige rechten, portretrechten, softwarerechten, merkenrechten, tekeningen- en modellenrechten, octrooirechten, databankenrechten en bedrijfsgeheimen. 
 
Er wordt aandacht besteed aan de wijze waarop u bescherming kan bekomen, welke combinaties mogelijk zijn en wat de strategische waarde kan zijn van IE-rechten voor uw onderneming.
Er wordt gewerkt met actuele voorbeelden uit de rechtspraak en de praktijk.
 
Tijdens de tweede halve dag wordt dieper ingegaan op de contractuele aspecten van intellectuele eigendomsrechten en de aandachtspunten voor een onderneming bij het centraliseren van intellectuele eigendomsrechten. Tenslotte zullen ook de exploitatiemogelijkheden worden verduidelijkt. 
 
Tijdens de tweede halve dag wordt dieper ingegaan op de exploitatie van intellectuele eigendomsrechten, m.n. de aandachtspunten bij contracteren en het goed beheer van intellectuele eigendom in het kader van de exploitatie ervan.
 
Tenslotte wordt op basis van voorbeelden uiteengezet welke acties men kan ondernemen op basis van intellectuele eigendomsrechten. Er wordt dieper ingegaan op de aspecten die in overweging dienen te worden genomen alvorens een procedure te beginnen. Een aantal specifieke gerechtelijke en buitengerechtelijke procedures zoals het beslag inzake namaak, de procedure zoals in kortgeding (stakingsvordering), de inbreukprocedure ten gronde en douanemaatregelen worden toegelicht.
 


Programma

12:30 - 13:30
Registratie inclusief broodjeslunch
13:30 - 17:00
Opleiding inclusief koffiepauze met versnapering
17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

Christine De Keersmaeker


Christine De Keersmaeker is een zeer ervaren advocaat in intellectuele eigendomsrechten. Ze is gespecialiseerd in strategisch IP-advies en wereldwijd IP-portfoliobeheer, IP-exploitatie, website- en IP-audits, co-branding, coproductie, omgaan met auteursrechten, merken, tekeningen en modellen, octrooien, know-how en domeinnamen. Samen met Agnès Maqua leidt ze het KOAN IP- en technologie- / media- en telecommunicatieteam (TMT & IP).
 
Ze heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van nationale en internationale klanten in de mode-, retail-, film-, tv-, muziek-, uitgeverij-, reclame- en evenementensector en geeft juridisch advies aan grote namen in de filmindustrie in de volledige productieketen, inclusief multinationale coproducties, filmfinanciering en tax shelter.
 
Christine heeft een sterke staat van dienst in het adviseren van hoogwaardige merken voor mode- en luxegoederen, evenals merken in andere sectoren, waaronder retail, levensmiddelen, automobiel en technologie over alle aspecten met betrekking tot hun IP-portefeuilles, hun off- en online-business in een steeds evoluerende digitale en technologische omgeving, inclusief 3D-printen, online namaak, digitale marketing en artificial intelligence.
 
Ze is deskundig lid van de Raad voor Intellectuele Eigendom sinds 2008, in het bijzonder in de Afdeling Auteursrecht en Naburige rechten (het adviesorgaan van de Belgische federale minister bevoegd voor intellectuele eigendomsrechten). Ze is ook een derde beslisser in geschillen over domeinnamen en lid van het Belgische arbitrage- en bemiddelingscentrum CEPANI, een onafhankelijk orgaan bestaande uit bedrijfsleiders, academici, bedrijfsjuristen en advocaten.
 
Christine heeft veel geschreven en vaak gesproken over IP, media en technologie. Ze is ook gastprofessor aan de Antwerp Management School over mode en IP.
 

Willem-Jan Cosemans


Willem-Jan Cosemans is Counsel in het TMT & IP-team, met meer dan 9 jaar ervaring in IP- en TMT-gerelateerde zaken. Hij staat cliënten bij inzake auteursrechten, merken, tekeningen- en modellen, octrooien, know-how, softwarerechten, portretrechten en domeinnamen. Willem-Jan heeft in deze materies een brede praktijkervaring ontwikkeld gaande van strategisch advies en procesvoering, tot het opstellen van overeenkomsten, voeren van IP-audits en beheren van IP-portefeuilles. 
 
Hij treedt op voor cliënteel in diverse sectoren waaronder film, TV, muziek, uitgeverij, reclame, mode, retail, automobiel, ICT en consumentengoederen.
 
Willem-Jan staat ook internationale producenten en coproducenten bij omtrent het Belgische Tax Shelter System. Hij heeft daarnaast praktische ervaring inzake de privacyregelgeving en adviseert over e-commerce en handelspraktijken.
 
Hij is lid van de "Belgische Vereniging voor het Auteursrecht / Association belge pour le droit d’auteur (BVA / ABA)".

Accreditatie

BIBF:08/11: 98372 Erkend voor 3,5u permanente vorming 22/11: 98373 Erkend voor 3,5u permanente vorming
IAB:Erkenning in aanvraag
OVB:2019-00829 Erkend voor 8 punten permanente vorming
IBJ:Erkenning in aanvraag

Kostprijs & data

€ 380,00 excl. btw

Wat krijgt u voor die prijs?

U ontvangt een syllabus met de slides en de bijhorende documentatie, opgesteld door de spreker.

Hoe betalen?

Bij inschrijving ontvangt u per mail een factuur. De factuur wordt tevens toegevoegd aan uw online account en is ten allen tijde raadpleegbaar. Door middel van de factuur kan u aanspraak maken op de KMO-portefeuille. Voor kleine ondernemingen bedraagt dit 40% en voor middelgrote ondernemingen 30%.

Locatie

Van Der Valk Hotel Drongen
Baarleveldestraat 2
9031 Drongen

Contact

Heeft u een vraag, voorstel of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn u graag van dienst.

Utopix Comm.V.
Schoendalestraat 53
8793 Waregem
Tel. 056 96 03 61
info@utopix.be
Melanie Van Acker
0468 48 90 98
melanie@utopix.be